V meste sa uskutoční jubilejný 50. Festival kultúry a športu

21.06.2012 Medzilaborce

Medzilaborce 21. júna (TASR) - V meste Medzilaborce sa v dňoch 23. a 24. júna uskutoční 50. ročník tradičného Festivalu kultúry a športu. Na východ Slovenska zavítajú počas nadchádzajúceho víkendu športové kolektívy z domova a zo zahraničia, ako aj viacero známych tvári z hudobného priemyslu.
"Ide o jubilejný ročník festivalu, ktorý je jedným z najstarších na Slovensku. V tomto roku na ňom vystúpi vyše tisícka účinkujúcich," uviedol pre TASR primátor Medzilaboriec Ivan Solej. Zaujímavosťou spomínaného podujatia je podľa slov prvého muža miestnej samosprávy jeho každoročná účasť. "Náš okres má celkovo 12.500 obyvateľov, no v čase konania festivalu prichádza do mesta okolo 15.000 návštevníkov."
Súčasťou športovej časti podujatia, ktorá odštartuje v sobotu o 13.00 h na miestnom športovisku, s názvom Areál priateľstva, budú futbalové zápasy za účasti mužstiev z Poľska, Čiech, Ukrajiny a Slovenska. "Budú sa hrať aj kolky. Do súťaže sa zapoja okrem nášho družstva, kluby zo Strážskeho, Podbrezovej a Košíc," priblížil Solej s tým, že novinkou budúcoročného festival by mali byť zápasy vo volejbale.
Kultúrny program víkendového podujatia odštartujú v sobotu popoludní v areáli mestského amfiteátra detské súbory. V programe sa následne predstavia s repertoárom svojich piesní a tancov dospelí laureáti a sólisti z viacerých folklórnych zoskupení. Slávnostný večer napokon vyvrcholí vystúpeniami Podduklianskeho umeleckého ľudového súboru, speváckeho tria La Gioia, husľovej skupiny G-Strinx, skupiny Extrava Dansa, speváčky Hany Zagorovej a hudobníka Petra Rezeka.
Kultúrny program bude následne pokračovať počas festivalovej nedele vystúpeniami domácich a zahraničných folklórnych súborov. Po večernom zlosovaní tomboly a vyhodnotení športovej časti podujatia, sa v areáli medzilaboreckého amfiteátra uskutoční koncert skupiny Desmod. Návštevníci mesta sa môžu tešiť počas víkendu aj na ohňostroj. Nočnú oblohu nad Medzilaborcami osvetlí v sobotu večer.
 

Vyberte región